Valt dat even tegen..

Lieve allemaal,

Vandaag had ik mijn laatste controle gesprek met mijn internist, althans dat was de bedoeling, maar het liep toch even helemaal anders..

Ten eerste was mijn eigen internist er niet, maar had ik een vervangende arts. Opzich bleek dat niet erg te zijn, want ik vond haar ook heel kundig. Ze heeft me al mijn bloedwaardes laten zien en er zijn toch weer wat afwijkingen gevonden. Zo zijn er de laatste twee keer weer antistoffen aangetroffen en dat wist ik niet eens!

Bij veel aandoeningen van de schildklier werkt het afweersysteem van het lichaam niet goed. Dat afweersysteem noem je ook wel immuunsysteem. Dit immuunsysteem gaat indringers in ons lichaam te lijf, zoals virussen en bacteriën.

Het komt voor dat het immuunsysteem zich vergist en het eigen lichaam aanvalt. Het immuunsysteem ziet dan eigen cellen als vijandelijke indringers. Het maakt antistoffen tegen deze eigen cellen: auto-antistoffen.”

Gelukkig zijn er dit keer geen antistoffen aangetroffen, maar de arts vindt het toch verdacht. Daarom moet ik over 3 maanden weer terug voor een uitgebreider (bloed)onderzoek om te kijken of het de goede of de slechte kant op gaat. Verder ben ik al een aantal maanden heel erg moe en futloos en dit kunnen de voorsteken zijn dat het weer mis is, vertelde de arts mij.

Ik ben er heel erg van geschrokken, ik wil niet WEER zo ziek worden! 🙁

Als ik meer nieuws heb horen jullie van mij.
Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *