Onderzoek

Lieve lezers,

Gisteren was een spannende dag voor mij. Ze zijn momenteel bezig met een onderzoek naar een nieuwe MRI-scan waarbij ze kijken of ze de oogspieren en zenuwen kunnen vastleggen. Op die manier zouden ze dan kunnen zien of er verdikkingen en/of ontstekingen zitten. Dit zou voor mij heel gunstig zijn, want nu kunnen ze dit alleen goed zien door middel van een operatie of d.m.v. een biopsie. Daarom had mijn oogarts mij aangemeld voor dit onderzoek en gisteren was dus de dag dat ik daarheen ging. Een paar jaar geleden heb ik ook al eens een MRI-scan gehad, dus ik dacht: dit doe ik wel even. Achteraf gezien viel dit me best een beetje tegen. Volgende keer toch maar iemand meenemen naar het ziekenhuis haha.

Eerst een intake gesprek gehad en vervolgens richting de ruimte waar de MRI-scan zou plaatsvinden. Ik raakte al gelijk in paniek toen ik vastgelegd werd, ik moest met mn hoofd in een soort steun en toen kwam er een kap overheen.. Wat vond ik dit eng, m’n hoofd lag helemaal vast en ik werd vet misselijk. Dus ze hadden me weer bevrijd zodat ik even kon zitten en wat kon drinken.. Toen poging 2, alles weer vastgemaakt en de tunnel in, wat heel smal was en je zit helemaal in t donker, door het magnetische veld van de scan gaat alles draaien.. Toen werden mn handen omhoog getrokken door m’n ringen, die werden dus naar ’t magnetische veld getrokken (ik krijg mijn ringen niet meer af doordat ik ben aangekomen…) Dus ik weer eruit gehaald en er werd iemand bij gehaald.. Vervolgens moest ik m’n ringen afdekken met een deken, gelukkig kon het verder geen kwaad. Drie keer is scheepsrecht, toen ging het goed. Rustig blijven ademen.. Maar omdat dit een MRI-scan was voor mijn ogen moest ik dus via een spiegel, die op de kap om m’n hoofd zat, naar een witte stip kijken op een scherm. Elke X-aantal seconden kwam er een rode stip en dan mocht ik 1x knipperen. Doodvermoeiend was dit zeg!! En wat een pijn kreeg ik in mijn hoofd / achter mijn oogbollen. Het was een pure marteling voor 45min lang. Maar gelukkig is alles goed gegaan en omdat ik het zo goed had gedaan heb ik zelfs een VVV-bon gekregen van €15! Ontzettend lief natuurlijk.

Nu is het aftellen begonnen voor onze vakantie en dan op 30 mei krijg ik alle uitslagen van de onderzoeken en gaan we een plan van aanpak maken voor de verdere behandelingen.

Wordt vervolgd..

2 gedachten over “Onderzoek”

  1. Liene Iris…wat heb je allemaal moeten doorstaan zeg…..wat naar!…Gelukkig is het achter de rug..heel veel liefs…tot snel. Dikke X

    1. Dankjewel Joke, wat een lieve reactie 🙂 Dat doet me goed.. Hetgeen dat mij overeind houdt zijn de mensen zoals jullie, de steun die ik ontvang is echt geweldig! Tot snel! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *