1 maand na de ziekenhuisopnames

Het is inmiddels alweer ruim een maand geleden dat ik werd opgenomen in het ziekenhuis. Ik ben nog niet hersteld van de ziekte, maar het gaat de betere kant op. Ik gebruik nog steeds Prednison. Wat een rot medicijn is dat! De vele bijwerkingen worden nog niet minder, helaas. Gelukkig begin ik er wel aan te wennen en kan ik weer het 1 en ander doen in het dagelijks leven. Ik slaap weer gewoon in mijn eigen huisje, ik werk weer 2 dagen per week bij de Hendo en ik ga sinds gister weer naar school toe! Dit was wel erg vermoeiend zeker omdat ik colleges had van kwart voor 9 tot 18 uur. Ik kon me ook slecht concentreren en m’n gedachtes erbij houden. Hopelijk zal dit de komende weken wat beter gaan, ik ben tenslotte al een tijdje niet naar school geweest!

Verder heb ik vanochtend weer controle gehad in het ziekenhuis. Ik ben 7 kilo aangekomen door de Prednison; één van de bijwerkingen is namelijk dat je de gehele dag “honger” hebt en je hebt ook geen vol-gevoel meer dus dat betekend dat je blijft eten. 🙁 Daarnaast hou ik overal veel vocht vast dus dat komt er ook nog bij. Ik vind het toch wel een beetje naar, zeker omdat ik 18 kilo was afgevallen. Maar niks aan te doen voorlopig..
Ik heb nog wel een goed nieuwtje: ik ben al 8 dagen gestopt met roken!  Het roken maakt mijn ziekte veel erger en daarom was het echt noodzakelijk dat ik ermee zou stoppen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan.. Ik krijg nu hulp van een stop-coach dat is wel fijn! Tim houdt er gelukkig ook goed rekening mee en hij rookt niet meer bij mij in de buurt. Ook bij hem thuis roken ze alleen beneden en hij heeft alle asbakken weggehaald van zijn kamer. Toch heb ik nog steeds wel moeilijke momenten, maar ik ga het gewoon volhouden!

Vrijdag gaan Tim en ik heerlijk 4 dagen naar Antwerpen toe. Ik kijk er zo naar uit!

Hebben jullie trouwens nog tips voor Valentijn cadeautjes???

xx Iris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *