Update

Lieve vrienden, familie en kennissen..

Allereerst nog de beste wensen voor het nieuwe jaar! Beter laat dan nooit haha.

Het is alweer een tijd geleden dat ik wat van me heb laten horen. Het waren een paar hectische maanden waarin ontzettend veel is gebeurd.

Ik heb in december veel gewerkt. Het was druk op werk en mensen waren ziek/op vakantie dus daardoor had ik weinig keus, althans als ik mijn baan wilde behouden. Ik heb 4 weken 38u per week gewerkt, deze 4 weken hebben me letterlijk en figuurlijk gebroken! Het werk vind ik heel erg leuk, daar lag het zeker niet aan, maar met mijn gezondheidstoestand is het gewoon niet realistisch dat ik zo veel kan werken. Ik had de eerste week van januari vrij en toen ben ik naar een paar dagen weggegaan uit Leiden, om tot rust te komen. Helaas werd ik toen zo ziek dat ik daar nog steeds van moet herstellen! Alles was me dus te veel geworden, ik kreeg antibiotica, zo’n drie astma-aanvallen per dag en totaal van de kaart. Met gevolg dat ik bijna niet meer kon werken. Zo zie je maar hoe gek iets kan lopen.. Gelukkig voel ik me nu ietsjes beter en ga ik weer langzaamaan terug naar 20u per week werken.

Ook zijn er vele gesprekken geweest met mijn artsen in het ziekenhuis en het is beter voor me als ik zonder medicijnen kan leven. De medicijnen hebben naast een goede werking ook veel bijwerkingen (zoals lage weerstand/minder witte bloedlichaampjes, maagbreuk, reuma e.d.). Daarom ben ik vanaf vandaag (24 januari 2013) cold-turkey (zie uitleg wikipedia) gestopt met mijn medicijnen! Tot nu toe voel ik me goed, maar ik heb nog een spiegel in mijn bloed van de medicijnen. De komende dagen zal dus moeten blijken hoe ik me voel en hoe het gaat. Ik moet elke 6 weken op controle in het ziekenhuis en dan word ik van top tot teen bekeken om in de gaten te houden of alles goed gaat. Ik hou jullie op de hoogte! 🙂

Verder ben ik helaas weer uit de uitkering gegooid, omdat ik zo veel heb gewerkt in december. Ik hoor in de Wajong thuis, maar ze laten me niet toe. De bijstand is in mijn geval dus niet goed, want om het minste geringste zetten ze me eruit en zit ik weer zonder geld.
Waar het nu eigenlijk op neer komt, zolang ik in de bijstand moet blijven, is dat ik beter NIET kan werken dan wel, want ik heb nu minder geld dan met een uitkering?! Hoe bizar is dat! Ik doe zo mijn best om te kunnen werken, ik wil ook helemaal niet thuis zitten, maar blijkbaar wordt dit niet zo gezien door de gemeente. Erg jammer.. 7 februari heb ik een gesprek met een sociaal raadsman en dan hoor ik hopelijk meer.

Dit was het weer voor nu!

Liefs Iris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *