2023 – a year to remember!

Het jaar is echt voorbij gevlogen! Een jaar geleden lag ik ziek op de bank, hoogzwanger van Ted, koorts, keelpijn en hoesten. We gingen niet zo lekker het nieuwe jaar in, maar dat mocht de pret niet drukken. Want wat een FANTASTISCH jaar was dit.

Op 4 januari 2023 werd namelijk, na een bevalling van 4,5u, onze lieve, mooie, geweldige 2e zoon TED geboren. Het was een intense (stort)bevalling, maar wat waren we gelukkig dat hij er eindelijk was. Ons jaar kon niet meer stuk! Helaas was de kraamweek rampzalig en dit had ik mij zo anders voorgesteld. We kregen maar 3 dagen kraamzorg en stonden er ineens alleen voor. Geen sociaal vangnet of mensen die ons konden helpen. Dit was wel even pittig en verdrietig allemaal, maar we zijn hier gelukkig samen uit gekomen als gezin.

We vonden het enorm wennen met 2 kinderen. De verandering van 1 naar 2 kids was intens, veel heftiger dan van geen kinderen naar 1. Daar hadden we ons toch wel op verkeken. Het was vooral voor Jax erg lastig om de aandacht van mama en papa te moeten delen, niet constant zijn zin te krijgen etc. Gelukkig hebben we goede (professionele) hulp en begeleiding gehad hierbij en we hebben begin deze maand (december 2023) de trajecten afgesloten. We zijn er nog niet, maar wij en Jax hebben enorme stappen gezet. Wat zijn we trots op ons ventje! Hij is echt de beste broer die Ted zich maar kans wensen. Want naast alle struggles soms is Jax ontzettend lief en zorgzaam voor Ted. Elke ochtend wil Jax eerst zijn broer Ted goedemorgen zeggen en als Ted verdrietig is geeft hij hem een kusje. Ik voel me echt gezegend en een rijk mens met mijn mannen om mij heen <3

Waar ik heel erg trots op ben en waar ik zo dankbaar voor ben is dat het gelukt is om Ted een jaar lang borstvoeding te geven! Wat een avontuur was dat, wat bijzonder, uniek en geweldig mooi vond ik dit om hem mee te kunnen geven. Bij Jax lukte het helaas allemaal niet zo door mijn hele zware bevalling en herstel, maar dit keer verliep alles zonder al teveel problemen. Ik merk wel dat Ted er wat op uitgekeken raakt en het is nu tijd om af te gaan bouwen, het is goed zo. We hebben het samen maar mooi gedaan en we hebben er enorm van genoten.

We zijn dit jaar voor het eerst sinds we kinderen hebben met het vliegtuig op vakantie gegaan. En wat een GEWELDIGE vakantie hebben wij gehad!! We zijn naar Spanje, Mallorca geweest. De jongens deden het super goed met het vliegen, de lange busreis (ruim 2u) en tijdens de vakantie. We hebben vooral lekker weinig gedaan, alleen maar leuke dingen, zwemmen, naar het strand, naar de speeltuin, gedanst tijdens de kinderdisco, ijsjes gegeten en heel veel patatjes! Als ik eraan terug denk krijg ik nog steeds een lach op mijn gezicht, deze herinnering pakt niemand ons meer af, wat hebben we GENOTEN!

Met mijn gezondheid ging het best goed het afgelopen jaar. De zwangerschapsdiabetes was helemaal hersteld, ik hoefde geen insuline meer te spuiten na de bevalling. De schildklierwaardes waren ook snel weer stabiel, ik had alleen nog flink last van de ontstekingen op mijn scheenbeen (en nu nog steeds aan het einde van het jaar).

Volgend jaar gaat er veel veranderen. Ik wil fitter worden, meer aan mezelf gaan werken, afvallen, zorgen dat ik een betere versie van mezelf word. Dit verdien ik en dit ben ik verplicht naar mijn gezin toe. Mijn (over)gewicht maakt mij zo onzeker en zit mij zo in de weg, ik voel me er letterlijk door beperkt. Op naar 2024, het jaar waarin we nog meer gaan genieten van elkaar, nog meer mooie momenten gaan beleven samen en een goede stap in de richting van Iris 2.0!

Een nieuw jaar! Een nieuwe dag, nieuwe start en een nieuwe jij. Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen. Laat het verleden los en breng nieuwe herinneringen binnen.

Terwijl we afscheid nemen van 2023, koesteren we de herinneringen en lessen die het ons heeft gebracht. Op naar een nieuw hoofdstuk in 2024! Fijne jaarwisseling allemaal.


Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *