16-01-2014

Lieve lezers,

24 januari 2014 ben ik 1 jaar gestopt met alle medicijnen voor mijn schildklieraandoening! Dit betekent dat ik het spannendste jaar heb overleefd en de risico’s dat het terug komt voorlopig kleiner worden. Dat zijn goede berichten!
Het gaat redelijk met me, met ups en downs, maar die horen erbij. Tim en ik gaan 14 februari samenwonen en ik kijk daar erg naar uit. Na alle achtbanen van de afgelopen 4 jaar ben ik toe aan rust en wil ik alleen nog maar gaan genieten!
Begin deze week heb ik ook te horen gekregen dat ik een no-risk polis toegekend heb gekregen van het UWV. Dankzij stichting MEE is dit toch gelukt en ik ben hier zo onwijs dankbaar en blij mee!!!! Voor degene die niet weten wat een no-risk polis inhoud hieronder wat informatie:

Wat is de no-riskpolis? Een compensatie voor het doorbetaalde loon bij ziekte. Werkgevers zijn wettelijk verplicht elke zieke werknemer twee jaar lang het loon voor minimaal 70 procent door te betalen. Door deze verplichte doorbetaling voelen werkgevers er mogelijk minder voor om gedeeltelijk arbeidsgeschikten aan te nemen of in dienst te houden. Door de no-riskpolis loopt de werkgever minder financieel risico. Voor elke periode dat de werknemer ziek is kan de werkgever het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) vragen om het doorbetaalde loon te compenseren. Dit kan voor elke ziektedag ongeacht de oorzaak van de ziekte.

Hierdoor is het voor mij mogelijk om 20 uur per week te werken en hoef ik me geen zorgen te maken als ik voor controle naar het ziekenhuis moet of ziek word. Voor de werkgever geeft dit ook rust en zal ik hopelijk sneller worden aangenomen, met een contract voor vaste uren (momenteel heb ik namelijk een 0-uren contract, omdat ze het risico niet willen lopen te moeten betalen als ik uitval).

Ik ben al een hele tijd aan het worstelen met mijn weerstand; constant verkouden, terugkerende koortslip, infecties, ontstekingen e.d. Helaas gaat dit niet veel beter de laatste tijd en daarom ben ik naar de huisarts gegaan voor hulp. Er wordt nu gekeken of mijn amandelen terug gegroeid zijn opnieuw verwijderd moeten worden… Dit zou namelijk de oorzaak kunnen zijn van de verkoudheid, keelpijn en slecht kunnen ademen (voor ‘s nachts). Nog even afwachten dus wat de KNO arts gaat zeggen. Het koude weer doet me ook niet goed, m’n hele lijf doet me zeer (lang leven fibromyalgie). Hopelijk wordt het gauw lente/zomer!

Ik hou jullie op de hoogte,

Liefs Iris.

voorkant_samenwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *